Galerij

Onderling Sterk

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat doet de Werkgroep Onderling Sterk?

Er is in dit blog een apart bericht gemaakt met  de brochuretekst van de Werkgroep Onderling Sterk

De mensen uit de Werkgroep Onderling Sterk zijn ervaringsdekundige. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld  bij instellingen aan begeleiders van mensen met een beperking of aan artsen die mensen met een beperking behandelen, willen komen vertellen hoe het is om te leven met een beperking. Daarbij vertellen ze dan vooral  dat je met een beperking vaak veel meer kunt dan heel veel mensen denken.  Maar het is niet erg makkelijk om met begeleiders en artsen in gesprek te komen. Als de werkgroepleden een gesprek aanbieden, wordt dat heel vaak afgehouden.

En ook zijn de leden van de werkgroep  VN-ambassadeurs. Mensen met een beperking moeten mee kunnen doen in de samenleving. Naar eigen wens en vermogen. Dit staat in het ‘VN-verdrag Handicap’ dat in Nederland sinds juli 2016 geldt.  Er is een receptenboek  gemaakt waarin staat hoe je dat binnen je eigen organisatie aan kunt pakken.

Bijvoorbeeld:

Soms zijn gebouwen  moeilijk toegankelijk . Drie keer in de week gaat Jaheed bijvoorbeeld naar fitness, maar de toegang tot de sportschool is niet makkelijk toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Dus  heeft Jaheed de sportschool gevraagd of dat niet kan veranderen.

Soms zijn brieven van de gemeente heel moeilijk te begrijpen. Dan weet je soms niet wat   je moet doen als je zo’n brief krijgt. Je kunt dan de gemeente vertellen dat je de brief niet begrijpt en vragen of men  een brief kan sturen die duidelijker is.

Deze slideshow vereist JavaScript.