Galerij

Actief bij Cardo

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ik leerde Wesley kennen bij activiteiten in het ZRCN. Eens in de twee weken op zaterdagmorgen wandelt hij mee met wandelclub Kiek ons Goan van het Zelfregiecentrum.  Wesley is degene die dan voor zijn wandelmaatjes de bustijden uitzoekt van de bus naar de lokatie van waar gewandeld wordt en hij appt die dan aan alle deelnemers.  En eens in de twee weken op woensdagavond  kookt en eet hij bij het Zelfregiecentrum. En ik zag hem bij activiteiten als de zomerbbq aan het eind van het seizoen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Maar Wesley van der Steeg, 29 jaar, werkt ook als vrijwilliger bij het Cardo theater op het terrein van Werkenrode in Groesbeek. Dat vindt hij echt helemaal geweldig. Het Cardo theater is een activiteit van Pluryn en maakt het mogelijk dat mensen met en zonder beperking bij elkaar kunnen komen in het leukste theater van de regio.  Ik mocht van de Cardo organisatie een half uurtje komen kijken vlak voor het optreden van Killer Queen (‘s werelds beste tribute band).

Afbeelding1

Soms mogen mensen van de Cardo crew op de foto met de optredende band. Hier zie je Wesley samen met Rowwen Hèze

Om 19.00u vond er een briefing plaats met alle barmedewerkers waarbij de coordinator  nog eens de laatste bijzonderheden doornam. Er zouden wel 700 bezoekers komen, en er hing een heel blije verwachtingsvolle sfeer in afwachting van het optreden.
Wesley vertelde me dat zijn taak was het ophalen van de glazen. Dat is een gigantische klus als er zoveel mensen komen, maar Wesley verheugde er zich enorm op. En natuurlijk op het optreden van Killer Queen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wesley is nogal een doorzetter. Vroeger heeft hij in een instelling gewoond, maar tegenwoordig woont hij zelfstandig. Hij heeft veel vrienden en vriendinnen en zijn ouders uit Boxmeer komen regelmatig bij hem op bezoek. Hij kookt zelf zijn eten, en doet zelf de boodschappen, die hij meestal laat bezorgen. Een paar ochtenden werkt in Nijmegen waar hij inpakwerkzaamheden verricht.

En hij gaat overal waar hij moet zijn zelf naar toe. Hij gebruikt dan de bus. Ook deze avond is Wesley met de bus, samen met een vriend van hem die bij hem in de buurt woont. Ik heb echt bewondering voor hoe hij zich zelf redt en toch maar precies die dingen doet waar hij enthousiast over is.

Deze slideshow vereist JavaScript.